Forum o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti je stručni skup na kojem ćemo predstaviti novine koje donose izmene i dopune Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, servise koje je uveo Republički geodetski zavod, kao i izmene drugih propisa koji su od značaja za poslovanje agencija za nekretnine. Biće održana predavanja i paneli koji su namenjeni unapređenju poslovnih veština agenata i menadžmenta agencija. Forum organizuje udruženje Klaster nekretnine.

Održava se u hotelu GOLDEN TULIP ZIRA u Beogradu 22. septembra 2023. godine. Otvaranje foruma je 21. septembra 2023. godine u 16.00 h u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, ul. Resavska 13-15 (sala 1 u prizemlju). Na skupu se očekuje veliki broj učesnika, profesionalaca u oblasti prometa nepokretnosti.
Forum će otvoriti visoki zvaničnici Vlade Srbije, Privredne komore Srbije, NALED-a i predstavnici asocijacija iz inostranstva. Stručnjaci i predavači u oblasti prometa nepokretnosti će sa učesnicima ovog savetovanja podeliti svoja bogata znanja i najnovija iskustva tokom radionica i panel diskusija na kojima će biti reči o velikom broju važnih tema. Biće reči i o praktičnoj primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma od strane posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

Zahvaljujući veoma aktivnoj međunarodnoj saradnji koju ima, Klaster nekretnine je uspeo da obezbedi učešće profesionalca iz oblasti prometa nepokretnosti iz nemalog broja zemalja, kao i uvažene goste i prijatelje iz najvećih inostranih udruženja posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, kao što je Nacionalna asocijacija Realtora (NAR) iz SAD i asocijacija iz regiona Jugoistočne Evrope.
Samit predstavnika asocijacija iz regiona Jugoistočne Evrope, predstavnika NAR-a i lokalnih asocijacija Realtora iz SAD, Ruske Gilde Realtora i članova udruženja Klaster nekretnine će biti održan 21. septembra 2023. godine u hotelu Golden Tulip Zira u Beogradu.

Mogućnosti za poslovno povezivanje i stručno usavršavanje čine ovaj događaj prilikom koja se ne propušta za sve profesinalce u domenu prometa nekretnina.

O organizatoru savetovanja

KLASTER NEKRETNINE je udruženje čiji su članovi privredna društva i preduzetnici koji se bave poslovima iz oblasti prometa, projektovanja, izgradnje i izdavanja nepokretnosti, na području Republike Srbije.
Član udruženja je i Institut ekonomskih nauka u Beogradu.
Osnovni razlog za osnivanje Klastera nekretnine bio je povećanje konkurentnosti članova i uređenje tržišta. Kao jedan od svojih strateških ciljeva je postavljeno zagovaranje donošenja Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.
Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije je podržalo osnivanje Klastera nekretnine 2010. godine i od tada mu pomaže da unapredi konkurentnost uvođenjem novih tehnologija, obukom zaposlenih i nastupima udruženja na sajmovima i konferencijama u zemlji i inostranstvu. Klaster nekretnine je uspešno realizovao nekoliko programa resornog Ministarstva čiji je cilj bio jačanje konkurentnosti domaće privrede u sektoru usluga.
Klaster nekretnine je inicijator osnivanja Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije.