Stručno savetovanje NAUČI DA USPEŠ 2022 je najveće godišnje okupljanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i drugih profesionalaca iz ove oblasti u Jugoistočnoj Evropi. Organizuje ga Klaster nekretnine.

Ove godine se održava peti put, u hotelu GOLDEN TULIP ZIRA u Beogradu 21-22. septembra 2022. godine. Otvaranje stručnog savetovanja je 20. septembra 2022. godine u 14.00 h u Domu Vojske Srbije u Beogradu. Na skupu se očekuje veliki broj učesnika, profesionalaca u oblasti nekretnina (posrednika, procenjivača, konsultanata, advokata, investitora...) koji će biti u prilici da saznaju nešto više o tržištima nekretnina u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Rusiji, SAD, Turskoj i Rumuniji.

Poznati međunarodni stručnjaci i predavači u oblasti prometa nekretnina će sa učesnicima ovog savetovanja podeliti svoja bogata znanja i najnovija iskustva tokom radionica i panel diskusija na kojima će biti reči o velikom broju važnih tema. Biće reči i o praktičnoj primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma od strane posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

Kao što je to bilo i na prethodnom skupu prošle godine, savetovanju će prisustvovati otvoriti ga visoki zvaničnici Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i drugih državnih institucija.

Zahvaljujući veoma aktivnoj međunarodnoj saradnji koju ima, Klaster nekretnine je uspeo da na ovaj veliki skup dovede profesionalce iz sveta prometa nekretnina iz nemalog broja zemalja, kao i uvažene goste i prijatelje iz najvećih međunarodnih udruženja koje okupljaju profesionalce iz sveta nekretnina, kao što su Nacionalna asocijacija Realtora (NAR) iz SAD.

Mogućnosti za poslovno povezivanje i stručno usavršavanje čine ovaj događaj prilikom koja se ne propušta za sve profesinalce u domenu prometa nekretnina Jugoistočne Evrope

O organizatoru savetovanja

KLASTER NEKRETNINE je udruženje čiji su članovi privredna društva i preduzetnici koji se bave poslovima iz oblasti prometa, projektovanja, izgradnje i izdavanja nepokretnosti, na području Republike Srbije.
Član udruženja je i Institut ekonomskih nauka u Beogradu.
Osnovni razlog za osnivanje Klastera nekretnine bio je povećanje konkurentnosti članova i uređenje tržišta. Kao jedan od svojih strateških ciljeva je postavljeno lobiranje za donošenje Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije je podržalo osnivanje Klastera nekretnine 2010. godine i od tada mu pomaže da unapredi konkurentnost uvođenjem novih tehnologija, obukom zaposlenih i nastupima udruženja na sajmovima i konferencijama u zemlji i inostranstvu. Klaster nekretnine je uspešno realizovao nekoliko programa resornog Ministarstva čiji je cilj bio jačanje konkurentnosti domaće privrede u sektoru usluga.
Klaster nekretnine je inicijator osnivanja Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije u Udruženju za trgovinu Privredne komore Srbije.