• Prvo stručno savetovanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti „NAUČI DA USPEŠ 2016“ održano je u Beogradu 1. i 2. aprila 2016. godine. Organizator Stručnog savetovanja je udruženje „Klaster nekretnine“ (osnovano 2010. godine), uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Bio je to prvi skup ovakvog tipa u Srbiji i okupio je veliki broj posrednika u prometu nekretnina i drugih profesionalaca iz ove oblasti koji su došli iz Srbije, zemalja regiona i sveta

      Stručno savetovanje održano u Maloj plenarnoj sali Doma Narodne skupštine od 08.30 do 13.30 časova, a od 14.00 časova 01. aprila do 18.00 časova 02. aprila 2016. godine u hotelu Park u Beogradu. Vodeći međunarodni eksperti iz sveta nekretnina predstaviili su srpskim posrednicima najbolju svetsku praksu poslovanja sa nekretninama, kroz interaktivan rad. Učesnici savetovanja su imali priliku da se susrtenu i povežu sa predstavnicima asocijacija FIABCI, CEREAN i nacionalnih udruženja posrednika iz država članica EU, Indije, SAD.

      Na skupu su govorili predavaći iz SAD, Indije, Belgije, Španije, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Govorilo se o radno-pravnim problemima u ovoj oblasti, primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma (posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti su obveznici na koje se odnose odredbe ovog Zakona), marketingu agencija za nekretnine, povećanju konkurentnosti privrednih subjekata koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti, unapređenju znanja i veština agenata i privlačenju stranih investitora u komercijalne i rezidencijalne projekte u Srbiji.